Novi Sad
17.05.2011.
10:53 > 11:49
Na području Novog Sada pronađeno je i fotografisano 224 grafita mržnje, pri čemu je više od polovine usmereno ka LGBT populaciji.
  • Piplfoks

    19.05.2011 09:26
    Uh, već sam se malo zabrinuo - prošlo već tri dana, a nema ni jednog polupismenog, paranoičnog i zatucanog komentara da nam objasni kako je sve to stiglo sa "Zapada", magične zemlje bluda i povarenosti, čiji je jedini cilj da upropasti majčicu nam Srbiju. Hvala 'Sremac', sad znam da je sve u redu.
  • Сремац

    19.05.2011 08:41
    ЛЕПОТЕ ЗАПАДА
    Све те "лепоте" од графита,геј и лезбо покрета,дроге,брзе хране,неукуса,шунда,невладиних организација - је дошло СА ЗАПАДА,а ми још нисмо ни осетили све "лепоте"запада.
  • 19.05.2011 05:27
    Bogatstvo različitosti? Nije svaka razlicitost dobra da bi se prograsila bogatstvom.
  • Piplfoks

    17.05.2011 22:35
    Treba razdvojiti priču o crtežima poput onih na kabelu i Gradilištu od pražnjenja frustracija u vidu navijačkih žvrljotina i izliva mržnje prema svemu što se ne razume, a što je u slučaju dotičnih praktično sve. Homofobija se možda leči edukacijom, ali se pre toga javno ispoljavanje homofobije, a i uništavanje javne i privatne svojine, leči žestokom kaznenom politikom.
  • Scotch Bonnet

    17.05.2011 20:16
    Nametanje
    BranislaveNS ovaj narod vec 20 godina svakodnevno trpi analni sex od politicara i cuti. Da smo kao narod po tvom pisanju ziveli bi normalno i bili bi normalni a brutalna istina je u nasoj svakodnevnici. U svakom slucaju, homofobija se leci edukacijom.
  • 17.05.2011 17:26
    Da se razumemo, ja sam protiv tih parada sramote, ali isto tako sam i protiv grafita. Naročito onih koji su žvrljotine koje ne liče ni našta. Volim da vidim dobro odrađen grafit, kao npr. na zgradi u Kornelija Stankovića 38. One žvrljotine koje su kao nogama pisane bez skidanaj patika bi dao onima koji su pisali da čiste naravno o svom trošku. Takođe su odlični grafiti u zgradi tkz. Gradilište kod fakulteta, a dobri su grafiti na stubu mosta Slobode sa sremske strane. To su mesta na kojima ne smeta nikome, čak na protiv i lepo izgleda na stubu.
  • Zoltan

    17.05.2011 17:20
    Ja lično bih voleo da vidim malo visprenije grafite. Čini mi se da je pre oko 20 godina bilo zanimljivijih i smešnijih grafita. Bilo bi super kada bi na nekim mestima bilo slobodno pisati grafite bez kazni - kao neki "speaker's corner" u Londonu.
  • Vlada

    17.05.2011 16:08
    'Revolt nastaje necim izazvanim.' Kad smo već kod držanja spreja, mislim da je neko upravo sebi prsnuo sprej u oko:D
  • Piplfoks

    17.05.2011 14:38
    Po jednoj drugoj, malo preciznijoj definiciji, grafiti nastaju delovanjem svako ko ima sprej, višak slobodnog vremena i dovoljno sivih ćelija da ga uperi u zid, a ne sebi u oči. E sad, pošto je ta količina sive mase znatno manja od potrebne da se napiše nešto smisleno, grafiti su često upravo ovakvi. Ne treba prvenstveno kriviti idiote koji su u stanju da napišu 'smrt pederima', a da ne potrefe sva slova. Krivi su oni koji bi trebalo da znaju bolje, a podstiču i pravdaju takvo ponašanje.
  • BranislavNS

    17.05.2011 13:49
    revolt
    po nekoj definiciji,grafiti nastaju kao revolt.Revolt nastaje necim izazvanim.U ovom slucaju izazvano je paradama ponosa koji na silu treba da se dese nasoj zemlji.Nas narod nije spreman na takav oblik iskazivanja,tj.javnog iskazivanja,moje lično mišljenje da su naši građani tolerantni ali u toj meri dok samom narodu neko ne počne da nameće svoj stav,misljenje i sl.
    U ovoj zemlji javni skupovi bilo koje vrste nisu dobro prosli.
  • podbara

    17.05.2011 12:47
    Vesna je divna žena i praktičan primer da lepa reč i gvozdena vrata otvara, problem je što pojedini nemaju vrata ka razumu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna